Руските власти в окупирания украински град Мариупол започнаха да разрушават по-голямата част

...
Руските власти в окупирания украински град Мариупол започнаха да разрушават по-голямата част
Коментари Харесай

Русия започна разрушаване на бомбардирания театър в Мариупол

Руските управляващи в окупирания украински град Мариупол започнаха да унищожават по-голямата част от драматичния театър в града, където съгласно украинските управляващи са били убити стотици при въздушна бомбардировка през март, съобщи Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Видео, оповестено на украински и съветски уеб страници, демонстрира по какъв начин тежка техника унищожава огромна част от постройката, като в това време фасадата е оставена непокътната.

Украински публични лица осъдиха разрушаването като опит да се прикрият смъртните случаи при бомбардировката на 16 март и да се заличи украинската просвета. 

Руски публични лица обявиха, че се осъществяват планове за възобновяване на театъра в град, който е под техен надзор.

" Театърът в Мариупол към този момент не съществува ", написа във Facebook украинският министър на културата Олександър Ткаченко. " Окупаторите отстраняват следите от своите закононарушения и не се интересуват дали това е културно завещание и дали принадлежи на друга просвета ", уточни той.

Руската осведомителна организация ТАСС цитира директора на театъра Игор Солонин, че се събаря единствено част от постройката, която не може да бъде възобновена.

Бомбардирането на театъра стана по време на продължителната съветска блокада на Мариупол - пристанище на Азовско море, което се счита за основно за линиите за доставяне сред регионите, които управляват съветските сили в Южна и в Източна Украйна.

В театъра се бяха скрили цивилни. От двете му страни бяха сложени огромни надписи " Деца ". Според украинските управляващи при съветската бомбардировка са починали минимум 300 души, а съгласно някои оценки жертвите са повече.
Русия отхвърля да е бомбардирала театъра съзнателно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР